English

O nama

 

1965. godine osnovano je SOUR „Farmes“ Sarajevo  na 220m2 sa 10 zaposlenih radnika.


01.04.1977. godine registrovana je poslovna jedinica OOUR Krajinalijek Banjaluka koja je poslovala  u sastavu RO Farmes Sarajevo. 1986. godine otvoren je proizvodni pogon papirne konfekcije, cel. vate i bolesničkih podloški u Čelincu kod Banjaluke.


Kao samostalno duštveno preduzeće za promet lijekova i drugom medicinskom robom posluje od 1989. godine sa sjedištem u Banjaluci, a djelatnost se obavlja na 5224m2 poslovnog prostora namjenski projektovanog i sagrađenog u ulici Ilije Garašanina br. 6. U to vrijeme Krajinalijek je zapošljavao 130 radnika i imao svoj vlastiti vozni park.


20.05.1991. godine registrovano je dioničarsko društvo Krajinalijek d.d Banjaluka sa 42% privatnog kapitala ostvarujući prosječan mjesečni promet od 4,5 miliona DEM. Ovu poslovnu godinu preduzeće je završilo sa ostatkom dobiti od 780.000 DEM.


14.09.2001. godine registrovano je akcionarsko društvo ‚‚Krajinalijek‚‚ a.d. Banjaluka. Tokom ove godine porast prosječnog mjesečnog prometa iznosi 64% i pored veoma teške situacije na tržištu i lošeg finansijskog stanja Javnog zdravstva za koje je Krajinalijek vezana svojim strateškim programima.


04.09.2003. godine, prodajom dijela državnog kapitala većinskom vlasniku, ‚‚Krajinalijek‚‚ a.d Banjaluka je privatizovan.

 

Danas ‚‚Krajinalijek‚‚ a.d Banjaluka predstavlja većinu poznatih svjetskih farmaceutskih kompanija i ima razvijenu mrežu distribucije kojom pokriva gotovo čitavu teritoriju Bosne i Hercegovine. U okviru dvije poslovnice smještene u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kompanija zapošljava 88 radnika.

Sertifikat

Krajinalijek sertifikat

 

Krajinalijek a.d. posjeduje sertifikat ISO 9001:2008, kao potvrdu našeg dugogodišnjeg uspješnog poslovanja i usklađenosti svih aktivnosti naše kompanije sa najstrožim svjetskim standardima, kao i podsticaj za nova dostignuća i razvoj u visokozahtjevnoj oblasti ditribucije farmaceutskih proizvoda.

 

Politika kvaliteta